Sajtóközlemények

Tájékoztatásul - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/558
2020. március 23.

Csatlakozzon a világ jövőjéről szóló legnagyobb globális eszmecseréhez online - töltse ki az ENSZ 75. évfordulójának alkalmából készült egyperces kérdőívet

BÉCS, március 23. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az új koronavírus emlékeztet bennünket arra, hogy létfontosságú a határokon, a szektorokon és a nemzedékeken átívelő együttműködés ahhoz, hogy leküzdjük az előttünk álló globális kihívásokat. Az Egyesült Nemzetek Szervezete világszerte segíti az embereket és az országokat a koronavírus elleni harcban.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete, a létrehozásának 75. évfordulója alkalmából, 2020-ban arra keresi a választ, hogy mit gondolnak az emberek a világon a globális együttműködésről és az általunk vágyott jövőről. Mindenki csatlakozhat a virtuális globális eszmecseréhez azzal, hogy kitölti az online "egyperces kérdőívet", amellyel elmondhatja nekünk véleményét.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete meghallgatja.

A kérdőív által összegyűjtött véleményeket és ötleteket, a más forrásból származó információkkal együtt megosztjuk az ENSZ-tagállamaival és a vezetőkkel világszerte, hogy egy globális vita és fellépés induljon el egy jobb jövő érdekében.

Fiatalok! Ez a ti világotok és a ti jövőtök, nem vagytok túl fiatalok ahhoz, hogy elmondjátok a véleményeteket.

Az ENSZ 75 egyperces kérdőív elérhető angolul, németül és még 43 nyelven:

További információ az ENSZ 75-ről itt érhető el: www.un.org/un75

Az Egyesült Nemzetek Szervezete megkétszerezi erőfeszítéseit, hogy még jobban támogassa a hatékonyabb globális együttműködést, miközben a jelenlegi helyzetből fakadó megszorításokhoz alkalmazkodik.

  • Az ENSZ információi a koronavírusról mint globális egészségügyi vészhelyzetről:

https://www.un.org/en/coronavirus

  • Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tájékoztatása a koronavírusról:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Hasznos tanítási segédanyagokat és további információt talál az Egyesült Nemzetek Szervezetének munkájáról magyarul itt: http://www.unis.unvienna.org/unis/hu/resources/teaching_resources.html

és angolul itt: http://www.unis.unvienna.org/unis/en/resources/teaching_resources.html  

* *** *

További információért kérjük, keresse:

Irene Hoeglinger-Neiva
Információs munkatárs, UNIS Vienna
Mobiltelefon: (+43-699) 1459-4448
E-mail: irene.hoeglinger-neiva[at]un.org