Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/443
2012. április 26.

Magyar tervező nyerte a Cseppről cseppre ifjúsági díját

Eszter Szigethy - Save Earthlings

BÉCS, április 26. (ENSZ Információs Szolgálat) - Szigethy Eszter nyerte a Cseppről cseppre - A jövő, amit akarunk verseny ifjúsági díját a "Mentsük meg a földlakókat" c. pályázatával

A Cseppről cseppre - A jövő, amit akarunk hirdetési versenyt 2011. december 10-én hirdette ki az UNRIC, az ENSZ Regionális Információs Központja Brüsszelben együttműködésben az UNEP,  az ENSZ Környezetvédelmi Programjával és az európai Információs Központokkal valamint az Északi Miniszterek Tanácsának támogatásával.

A felhívásban a pályázóknak olyan újság hirdetést kellett készíteniük , amely másokat is arra ösztönöz, hogy megőrizzék a vizet a jövő generációi számára.

A nyertes pályamű hivatalos közszolgálati közleményként jelenik majd meg a főbb európai nyomtatott és elektronikus sajtóban.

Az ifjúsági díjat, amelyet a Fabrica, a Benetton Csoport kommunikációs kutató központja ajánlott fel, 25 éves vagy annál fiatalabb pályázók nyerhetik.

A nyertes meghívást kap egy kéthetes, all-inclusive tanfolyamra a Fabrica-nál, amelynek során lehetősége lesz egy egyéves gyakornoki pozíció elnyerésére.

Mr. Omar Vulpinari, aki a nyertest kiválasztotta elmondta, hogy a magyar tervező a koncepció és a kivitelezés miatt nyerte el az első díjat.

"Eszter kiváló munkát végzett a téma összetettségének bemutatásával. A kompozíció egyetlen egy vízcseppet ábrázol középen, sokféle földlakó gyűrűjében és érezteti velem a szégyent és felelősséget, amelyet a vállunkon cipelünk. Ugyanakkor a pályamű kivitelezése kiváló minőségű." - mondta Mr. Vulpinari az UNRIC-nak.

Nyertes pályamű bemutatásakor Szigethy Eszter azt írta, úgy kellene cselekednünk, ahogy Noé, amikor az állatokat a bárkán védte.

"A víz a mi bárkánk, mert nélküle nem tudnánk létezni. Ezért meg kell mentenünk a életünk legfontosabb lételemét."

A Cseppről cseppre - A jövő, amit akarunk c. pályázatra 45 országból 3,500 pályamű érkezett.

A fődíjat - az Északi Miniszterek Tanácsa díját -  a dán trónörökös adja  majd át Koppenhágában a környezetvédelmi világnapon.

" Save your children"   a  török grafikai tervező,  Toprak Onur nyerte a közönségdíjat amelyre közel 80,000 szavazat érkezett.

Cseppről cseppre kampány része az Egyesült Nemzetek Szervezetének A jövő, amit akarunk című Globális Párbeszéd kezdeményezésének UN's Conference on Sustainable Development Rio+20, amelyet idén júniusban tartanak Rió de Janeiróban.

* *** *