Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/BIO/971
2012. március 5.

Tisovszky Jánost nevezte ki a főtitkár az Egyesült Nemzetek Bécsi Információs Szolgálat igazgatójának

BÉCS, március 5. (ENSZ Információs Szolgálat) - Az Egyesült Nemzetek Szervezetének főtitkára, Ban Ki Mun Tisovszky Jánost nevezte ki az Egyesült Nemzetek Bécsi Információs Szolgálat igazgatójának.

Tisovszky János 2009 novemberétől az Egyesült Nemzetek Brüsszeli Regionális Információs Központjának igazgató-helyetteseként dolgozott.  2009 nyarán a iszlámábádi Információs Központ megbízott igazgatója volt, azt megelőzően pedig  az Egyesült Nemzetek Szervezetének Tájékoztatási Főosztályán, a Béke és Biztonság Szekcióban dolgozott, New Yorkban, ahol munkája elsősorban a szervezet terrorizmus elleni erőfeszítéseire fókuszált.

2007. szeptember és 2008 szeptember között Tisovszky János a Közgyűlés 62. ülésszakának elnöki szóvivője volt.  Mielőtt a Tájékoztatási Főosztályhoz 2005-bencsatlakozott, az ENSZ bécsi irodájában dolgozott.

Pályája során az ENSZ-nél gyakran tartott előadást az Egyesült Nemzetek Szervezetét érintő kérdésekről  a nagyközönség  és a tudományos világ szakemberei számára is.  Tanulmányokat írt továbbá a világtestület reformjáról és békefenntartás kérdéseiről.

Mielőtt a nemzeti felvételi vizsga folyamat révén csatlakozott volna az Egyesült Nemezetek Szervezetéhez 1990-ben, Tisovszky János szülőhazájában, Magyarországon, újságíróként dolgozott mind a nyomtatott, mind az elektronikus médiában.

Doktori címmel rendelkezik nemzetközi kapcsolatok területén,  egyetemi diplomáját közgazdaságtanból a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerezte, valamint posztgraduális diplomával rendelkezik újságírásból.

Nős, egy lány gyermeke van.

* *** *