Sajtóközlemények

Csak információs célokra - nem hivatalos dokumentum

UNIS/INF/376
2010. július 6.

Egyesült Nemzetek Civil Nagykövet - videóverseny:
A te lehetőséged, hogy elmondd a világ vezetőinek, mit gondolsz

BÉCS, július 6. (ENSZ Információs Iroda) - az Egyesült Nemzetek főtitkára, Ban Ki Mun arra kéri az embereket, hogy még a szeptemberi, New York-i ENSZ-csúcs előtt mondják el a világnak, miért számítanak nekik a Millenniumi Fejlesztési Célok (Mfc-k). A Civil Nagykövet-verseny révén arra kéri az embereket, hogy készítsenek két perces videót, amiben elmondják a világ vezetőinek, mit kellene még tenniük azért, hogy 2015-ig elérjék az Mfc-ket.

A videónak az alábbi kérdések egyikét kell megválaszolnia:

  • Miért fontosak az Mfc-k neked és a családodnak?
  • Mit tesz a te közösséged, városod, országod, hogy elérje az Mfc-ket?
  • Hogyan tudna a nemzetközi közösség sikeresebben együttműködni az Mfc-k eléréséért?

A versenyen úgy tudsz részt venni, hogy a YouTube-on, saját videóddal válaszolsz valamelyik versenyfelhívás-videóra.

A világ minden régiójából egy-egy győztest hirdetnek, aki októberben meghívást kap az Egyesült Nemzetek New York-I főhadiszállására, az ENSZ-nap 2010-re, és aki az ENSZ Civil Nagyköveti kinevezését kapja.

A versenyt a Tájékoztatási Osztály szervezi együttműködésben az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjával (UNDP), a YouTube-bal, a TV5Monde-dal, az ENSZ Alappal, és a Flip Videóval. A videókat 2010 augusztus 23-a előtt kell feltölteni. A feltöltött videók nyelve angol vagy francia illetve bármely más nyelv lehet, amennyiben a hangot angol vagy francia felirat kíséri.

Egy másik, az UNDP által szervezett versenyben ("Fényképezd le ezt!") profi és amatőr fotósok versengenek, hogy egy fotóval - pozitív módon - mutassák be, mit tesznek az emberek világszerte, hogy elérjék a Millenniumi fejlesztési célokat (Mfc). A győztes fotót a szeptemberben, New York-ban megrendezésre kerülő Milleniumi Fejlesztési Célok Csúcson fogják bemutatni.

* *** *

A versenyekkel kapcsolatos további információ:

www.uncitizenambassadors.org
picturethis.undp.org

További információkhoz kapcsolat:

Anne Thomas
Információs tiszt, UNIS Vienna
Telefon: (+43-1) 26060-5588
E-mail: anne.thomas@unvienna.org
Honlap: www.unis.unvienna.org