Fotó archívum

A Líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács zászlaját felvonták az ENSZ bécsi épületénél

A Líbiai Nemzeti Átmeneti Tanács zászlaját felvonták az ENSZ bécsi épületénél ( folytatás angolul...)

 

Szlovák Tanár Fórum 2011

Szlovák Tanár Fórum 2011 ( folytatás angolul... )

 

Commemoration of 9/11

Csend pillanata a 9/11 terror támadás 10. évfordulójának megemlékezésén ( folytatás angolul... )

One Family Opening

A UNIS bécsi irodájának megbízott igazgatója, Tisovszky János megnyította az "Egy család" kiállítást a Vienna International Centre-ben ( folytatás angolul... )

 

South Sudan's Flag Raised at the UN in Vienna

Dél-Szudán zászlaját felvonták Bécsben az ENSZ épületében ( folytatás angolul... )

VIMUN 2011

A diákok megoldották a globális problémákat a bécsi Nemzetközi ENSZ Modell Konferencián ( folytatás angolul... )

Mandela Day 2011

Az Oscar-díjra jelölt "Mandela: Afrika fia, egy nemzet atyja" című filmet Dél-Afrika bécsi ENSZ nagykövetségével és a UNIS bécsi irodájával együttműködve vetítették 2011. július 18-án, a Nemzetközi Mandela Napon.

 

Guest lecture: "The Concept of R2P: Achievements and Challenges in the Light of the Arab Spring"

Dr. Vesselin Popovski /ENSZ Egyetem Tokyo/ "Az R2P koncepció - Kihívások és eredmények az arab tavasz tükrében" címmel tartott előadást 2011. július 14-én Bécsben, a rendezvényt a UNIS bécsi irodája az ENSZ Rendszer Akadémiai Tanácsával (ACUNS) közösen rendezte meg.

60 Years of Refugee Protection - photo credits © Magnum Photographs Clément Saccomani

A menekültvédelem 60 éve ( folytatás angolul... )

World Environment Day 2011

Környezetvédelmi világnap szimpózium 2011 a Vienna International Centre-ben (VIC) 2011. június 7-én, a téma: "A kémia vállalja a felelősséget" ( folytatás angolul... )

Űr napok az Egyesült Nemzetek Szervezetében - nyílt nap 2011. június 4-én, szombaton

Űr napok az Egyesült Nemzetek Szervezetében - nyílt nap 2011. június 4-én, szombaton

Űr napok az Egyesült Nemzetek Szervezetében - nyílt nap 2011. június 4-én, szombaton ( folytatás angolul ... )

További képekhez:

Sajtótájékoztató: Az ember űrutazásának 50 éve és az űr békés használatának 50 éve alkalmából - 2011. június 1.

Sajtótájékoztató: Az ember űrutazásának 50 éve és az űr békés használatának 50 éve alkalmából - 2011. június 1.

Balról jobbra: Mazlan Othman ( az UNOOSA igazgatója), János Tisovszky (a UNIS megbízott igazgatója, ), Jurij Fedotov ( az Egyesült Nemzetek Szervezetének Bécsi Irodájának (UNOV) főigazgatója, Dumitru-Dorin Prunariu ( a COPUOS elnöke), Alekszej Leonov (űrhajós, Orosz Föderáció) és Franz Viehboeck (űrhajós, Ausztria)
További képekhez:

A UNIS megbízott igazgatójának, Tisovszky Jánosnak üdvözlő mondatai az "A különösen kegyetlen bűncselekmények elleni új válaszlehetőségek felkutatása: egy ENSZ Sürgősségi Békeszolgálatnak (UNEPS) való eset" címmel rendezett konferencián

A UNIS megbízott igazgatójának, Tisovszky Jánosnak üdvözlő mondatai az "A különösen kegyetlen bűncselekmények elleni új válaszlehetőségek felkutatása: egy ENSZ Sürgősségi Békeszolgálatnak (UNEPS) való eset" címmel rendezett konferencián

 

UNSCEAR sajtótájékoztató a Fukushimából jövő radioaktív sugárzás hatásairól

UNSCEAR sajtótájékoztató a Fukushimából jövő radioaktív sugárzás hatásairól ( részletek angol nyelven... )

Nyílt-nap a szlovák Külügyminisztériumben, május 8-án, Pozsonyban

Nyílt-nap a szlovák Külügyminisztériumben, május 8-án, Pozsonyban. Az ENSZ-t a Bécsi Információs központ képviselte, az eseményen a gyerekek elkészíthették saját ENSZ kitűzőjüket.

 

Chinese Language Day 2011

Kínai kalligráfia, pipán, a hagyományos kínai pengetős hangszeren előadott zeneművek, információ a kínai nyelvről, mindez a "Kínai karakterek" című kiállítás megnyitóján, amelyet az ENSZ Bécsi Központja és Kína Állandó Képviselete közösen rendezett meg 2011. május 10-én.( részletek angol nyelven... )

Farida Shaheed

Több mint 130 diák és tanár vett részt az "ENSZ és az Emberi Jogok" című rendezvényen 2011. május 9-én. A rendezvényen jelen volt a korábbi kínzással kapcsolatos ügyekért felelős ENSZ különmegbízott, Manfred Nowak is, az eseményt az ENSZ Bécsi Információs Szolgálata és a Zentrum polis közösen rendezte meg. ( részletek angol nyelven... )

 

Holocaust Exhibition AIS 2011

"Az európai holokauszt története" című utazó kiállítás megnyitója, amelyet a bécsi Amerikai Nemzetközi Iskolában tartottak 2011. május 3-án a UNIS bécsi irodájával együttműködésben. A kiállítást a "Le Mémorial de la Shoah" és "A holokauszt és az ENSZ nemzetközi program" készítette.

 

VSMUN 2011

Diákok gyakorolják a diplomáciát az ENSZ-ben ( részletek angol nyelven... )

 

Generálny riaditeľ úradovne OSN vo Viedni na oslave 50. výročia Viedenského dohovoru o diplomatických stykoch

Az Egyesült Nemzetek bécsi irodájának főigazgatója köszöntötte a konzuli kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény aláírásának 50. évfordulójáth ( részletek angol nyelven... )

UNOV Director-General Yury Fedotov Meets with Mayor of Vienna Michael Häupl

Több mint 120 hallgató és oktató részvételével került megrendezésre a Mobil ENSZ Akadémia Győrben, a Széchenyi István Egyetemen, 2011. február 23-án. A Magyar ENSZ Társaság által szervezett rendezvénysorozatnak idén ez volt a második állomása. A Széchenyi István Egyetem a tudásalapú társadalom gondolatköréhez kapcsolódó előadásokkal és szakértőkkel készült, az előadók között volt, az ENSZ Munkaügyi Szervezete Közép és Kelet-Európai Szubregionális Hivatalának igazgatója, a Magyar ENSZ Társaság számos elnökségi tagja, a Széchényi István Egyetem és a Corvinus Egyetem tanárai, az ENSZ Információs Központjából, Bécsből Dr. Irene Hoeglinger-Neiva aki "az ENSZ tájékoztatási tevékenysége és a globális tudásalapú társadalom - lehetőségek és kihívások" címmel tartott előadást; valamint jelenlétével tisztelte meg az eseményt hazai egyetemek vezetői és a régió felsőoktatási intézményeinek hallgatói is. A Széchenyi István Egyetem az ENSZ a felsőoktatási intézmények együttműködésére kezdeményezett Academic Impact (UNAI) programjának társult intézménye.

 

A statisztika fontosságára figyelmeztet az Egyesült Nemzetek Szervezete Bécsben, A Statisztika első világnapján

A statisztika fontosságára figyelmeztet az Egyesült Nemzetek Szervezete Bécsben, A Statisztika első világnapján ( Tovább ... )

Stresszoldás a békefenntartásban: kéksisakosok Ausztriából 2010

Stresszoldás a békefenntartásban: kéksisakosok Ausztriából 2010 ( Tovább ... )


Ban Ki Mun főtitkár a Korrupcióellenes Nemzetközi Akadémia hivatalos megnyitóján

Ban Ki Mun főtitkár a Korrupcióellenes Nemzetközi Akadémia hivatalos megnyitóján ( Tovább ... )

United Nations Secretary-General Ban Ki-moon (middle) with Austrian Foreign Minister Michael Spindelegger (right) and Director General/Executive Director designate UNOV/UNODC Yury Fedotov (left) in Vienna today.

Az Egyesült Nemzetek főtitkára, Ban Ki Mun (középen), Ausztria külügyminisztere, Michael Spindelegger (jobbra) és az UNOV/UNODC Igazgatója/Kijelölt igazgatója Jurij Fedotov (balra) ma, Bécsben.


Nuclear Day 2010

Az ENSZ Atomkísérletek elleni napjának alkalmából megnyitják a CTBTO/Kazah kiállítását ( Tovább ... )


Youth Open Day 2010

Fiatalok látogatnak el a VIC-be a Nyílt napon ( Tovább ... )

 

Genbaku No Hi 2010

A béke harangja szól Hirosima és Nagaszaki emlékére ( További információk angolul)

VIMUN 2010 Closing

A VIMUN résztvevői a holnap döntéshozói
( További információk angolul)

VIMUN 2010

Vienna International Model United Nations (VIMUN) ( További információk angolul)

AIDS 2010

Az AIDS 2010 a 2.0-ás Kezelésre való felhívással kezdődik Bécsben ( Tovább...)

Press briefing on 2 July for the launch of "Geoinformation for Disaster and Risk Management: Examples and Best Practices"

Sajtótájékoztató július 2-án, az UNOOSA és a JBGIS közös kiadványáról, melynek címe: "Geoinformáció a Katasztrófa- és Kockázatkezeléshez: példák és a legjobb eljárások" ( További információk angolul)

Launch of MDG Report 2010

Milleniumi fejlesztési célok jelentés 2010 ( Tovább...)

Screening of "Little Alien"

Nemzetközi menekültnap 2010: A "Kis idegen" vetítése ( Tovább...)

8 cél Afrikának ( Tovább...)

Gun Sculpture Exhibition

A béketeremtés művészete - nagy, puskát ábrázoló szobrot lepleztek le Bécsben ( Tovább...)

Networking for Peace

Hálózatépítés a békéért fórum: békefenntartást gyakorlók beszélnek a civilek védelméről fegyveres konfliktusokban és a békefenntartásról a Bécsi Nemzetközi Központban, 2010. május 27. ( Tovább...)

VSMUN 2010

A bécsi iskolák által rendezett első Modell Egyesült Nemzeztek program a Bécsi Nemzetközi Központban, 2010. május 18-20. között. ( További információk angolul)

Crime Commission 2010

Sajtótájékoztató a Bűnmegelőzési és Bűnüldözési Tanácskozás bécsi nyitónapján. ( Tovább...)

World Press Freedom Day 2010

A Sajtószabadság világnapja 2010

Az ENSZ Információs Irodájának igazgatója, Maher Nasser felolvassa a főtitkár üzenetét a bécsi Concordia sajtóklubban, a Concordia-díj ünnepségén, május 3-án.

UNIS Bécs Diákfórum a Ljubljanai Egyetem és Szlovénia állandó, bécsi ENSZ-missziója szervezésében, Bécsben, április 22-23. között.

UNIS Bécs Diákfórum a Ljubljanai Egyetem és Szlovénia állandó, bécsi ENSZ-missziója szervezésében, Bécsben, április 22-23. között.

Mother Earth Day 2010

Norbert Scheed, kerületi polgármester a bécsi ENSZ-irodában, a Föld napján rendezett ünnepségeken nyerte el az első "Tegyük zöldebbé az Egyesült Nemzeteket" kitüntetést. ( Tovább angolul)

Secretary-General, Ban Ki-moon with the Austrian Chancellor, Werner Faymann

Ban Ki Mun, az Egyesült Nemzetek főtitkára, Werner Fayman osztrák kancellárral, egy sajtókonferencián, 2010. április 7-10 közötti ausztriai látogatásán. ( további anyagok angolul)

 Secretary-General, Ban Ki-moon with Austrian Foreign Minister, Michael Spindelegger

Ban Ki Mun, az Egyesült Nemzetek főtitkára, Michael Spindelegger osztrák külügyminiszterrel, egy sajtókonferencián, 2010. április 7-10 közötti ausztriai látogatásán. ( további anyagok angolul)

Az Egyesült Nemzetek szemináriuma a palesztin népnek nyújtható segítségről

Az Egyesült Nemzetek szemináriuma a palesztin népnek nyújtható segítségrol ( további anyagok angolul )

Press briefing on the XVIII International AIDS Conference (AIDS 2010) on 10 March 2010

Sajtótájékoztató a 2010. március 10-i, XVIII. Nemzetközi AIDS-Konferenciáról (AIDS 2010) ( További anyagok angolul)

International Women's Day 2010

Nemzetközi nőnap 2010 ( További anyagok angolul)

CND 2010

Sajtótájékoztató az ENSZ Kábítószerügyi Bizottságáról (CND)

Ali Asgar Szoltanije iráni nagykövet (balra) és a CND elnöke és az Egyesült Nemzetek Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala ügyvezető igazgatója, Antonio Maria Costa (középen) március 8-án, Bécsben áttekintést adtak az újságíróknak a CND 53. ülésén megbeszélendő kulcskérdésekről. A sajtótájékoztatón az UNIS igazgatója, Maher Nasser (jobbra) elnökölt.

International Mother Language Day

Nemzetközi anyanyelvi nap, 2010

Elismerést kaptak a résztvevő iskolák a Bécsi Nemzetközi Központban tartott gálán. ( További anyagok angolul)

Launch of INCB Report 2009

Az INCB 2009-es Éves Jelentésének közzététele

2010. február 24-én, Bécsben, az INCB elnöke, Sevil Atasoy (jobbra) jelenlétében, az UNIS elnöke, Maher Nasser (balra) moderálásával. ( További anyagok angolul)

"Children of War: Broken Childhood"

"A háború gyermekei: megtört gyermekkor" fotókiállítás gyerekkatonákról 2010. február 12. és március 12. között. ( További anyag angolul)

Paintings by Mr. Karl Stojka

A Holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja a Bécsi Nemzetközi Központban ( további információk angolul)

Screening of the documentary film "My Brother's Keeper"

Jørgen Flindt Pedersen My Brother's Keeper című dokumentumfilmjének bemutatása Bécsben, majd beszélgetés Manfred Nowakkal, az ENSZ kínzásügyi megbízottjával 2010. január 20-án. Balról jobbra: Manfred Nowak, a Ludwig Boltzmann Emberi Jogi Intézet igazgatója, Maher Nasser, az ENSZ Információs Irodájának igazgatója.

Az ENSZ Bécsi Kommunikációs csoportja A Concordia sajtóklubban megtartotta első 2010-es sajtóreggelijét. Az eseményen az ENSZ Bécsbe telepített irodái és más nemzetközi szervezetek munkatársai vettek részt. A felszólalók felsorolták a 2010-ben várható jelentősebb eseményeket és konferenciákat, valamint néhány fontos kérdést, amii az elkövetkező 12 hónapban a Bécsi Nemzetközi Központban székelő szervezetek, és általánosságban az ENSZ munkájának középpontjában fog állni. Továbbá beszámoltak az aktuális haiti helyzetről, és kiosztották az ENSZ-hez akkreditált újságírók számára készült új tájékoztatókönyveket, és a 2010-es eseményeket tartalmazó naptárakat. A felszólaók között volt Maher Nasser (UNIS - ENSZ Információs Iroda), Mikhail Evstafyev (UNIDO - ENSZ Iparfejlesztési Szervezet), Gill Tudor (IAEA - Nemzetközi Atomenergia Ügynökség), Annika Thunborg (CTBTO - Átfogó Atomcsend Egyezmény Szervezete), és Alun Jones (UNODC - ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala).

Human Rights Day 2009 - Slovenia

A Szlovén ENSZ Társaság megünnepli az Emberi jogok napját, 2009. december 9-én.

Human Rights Day - Slovakia

Az emberi jogok napjának megünneplése a Lévai Üzleti Akadémián, Szlovákiában, 2009. december 10-én. Az ünnepségen részt vett többek között Jana Honschova és Sonja Wintersberger, UNIS Bécs.

Human Rights Day 2009

Idén Bécsben több programmal is megemlékeztek az emberi jogok napjáról. Többek között egy a FACING NATIONS alkotója, Oskar Stocker irányításával lezajló művészeti workshoppal, budapesti egyetemek erasmusos diákjainak diákfórumával, és egy előadással, melynek témája: "Vessünk véget a diszkriminációnak, fogadjuk el a sokszínűséget".

Students Forum 2009

A budapesti Corvinus Egyetem diákjai az UNIS-nál Bécsben, 2009-ben. Diákfórum az UNIS igazgatója, Maher Nasser, és Sallai Gergely, a Bécsi magyar Állandó ENSZ Képviselet másodtitkára (a kép közepén) részvételével. A diákok az Egyesült Nemzetek (Bécsi iroda) egész napos programján vettek részt, beleértve egy körbevezetést, az Állandó Képviselet bemutatóját és az UNODC és az IAEA (NAÜ) munkatársainak előadásait.

World AIDS Day 2009

"Több mint száz fiatal jött el a Bécsi Nemzetközi Iskolából december 1-jén, kedden az ENSZ főtitkárságára azért, hogy a HIV/AIDS vírussal élő emberek jogai mellett kiálljon, és hogy az AIDS világnapjáról megemlékezzen. Piros szalagot mintázó élőláncot formáltak és több száz piros léggömböt engetdek szabadjára e nap tiszteletére, melynek idei mottója: "Élek a jogaimmal". Az eseményen sor került egy különleges performansz előadására, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy minden hatodik percben egy újabb embert fertőz meg a HIV/AIDS, továbbá egy qvízre, amelyen tesztelték a résztvevők tudását és azt, hogy mennyire vannak tudatában a HIV/AIDS vírus jelentőségének. Két tanuló, Sophia és Antonia felolvasták az ENSZ Főtitkára,
Ban Ki Mun üzenetét. Gilberto Gerra az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala Egészség és Emberi Fejlődés Részlege vezetője pedig arról beszélt üzenetében, hogy! a fiatalokat különösen veszélyezteti a HIV-fertőzés, és megvan hozzá a joguk, hogy tájékozódjanak a HIV-ről, és hogy megfelelő ellátásban részesüljenek."

International Day of Solidarity with the Palestinian People

A palesztin néppel való szolidaritás nemzetközi napja

A december 1-jén, a Bécsi Nemzetközi Központban rendezett különleges eseményen Antonio Maria Costa, az ENSZ Bécsi Hivatalának főigazgatója felolvassa az ENSZ Főtitkárának üzenetét. Az üzenet hangsúlyozza: "Létfontosságú, hogy a szuverén
Palesztina létrejöjjön." A nemzetközi nap tiszteletére az ALQUDS csoport a Palesztina állandó ENSZ-hez kirendelt megfigyelőmissziója által szervezett táncos előadást mutatott be az ENSZ-nek (Bécs) a Rotundában.

Vienna Christmas Tree 2009

A bécsi Nemzetközi Kapcsolatok Legfőbb Irodájának helyettes vezetője, Silvia Bankl és az ENSZ bécsi Információs Irodájának (UNIS) igazgatója, Maher Nasser az évről évre Bécs városa által a bécsi székhelyű szervezetek részére felállított, ünnepélyesen kivilágított Bécsi Karácsonyfánál, a Bécsi Nemzetközi Központ Rotundájában.

Twenty Years after the Velvet Revolution: view from Slovakia 2009

Őexcellenciája, Marcel Peško nagykövet beszédet mond a "Húsz évvel a bársonyos forradalom után: látkép Szlovákiáról" elnevezésű kiállítás megnyitóján. A Szlovákia ENSZ-hez akkreditált állandó képviselete (Bécs) által szervezett kiállítás a Bécsi Nemzetközi Központban (VIC) kerül megrendezésre November 16-20 között. Megtekinteni a VIC által szervezett látogatás során lehet.

Civil Society Development Forum (CSDF) 2009

Civil Társadalmi Fejlesztési Fórum (CSDF) 2009. november 11., Bécs. Balról jobbra: Ilona Graenitz, Az Egyesült Nemzetekkel Konzultációs Kapcsolatban álló Nem Kormányzati Szervek Konferenciájának (CoNGO) alelnöke Bécsben, Maher Nasser, az ENSZ bécsi Információs Irodájának igazgatója, Liberato C. Bautista, Az Egyesült Nemzetekkel Konzultációs Kapcsolatban álló Nem Kormányzati Szervek Konferenciájának (CoNGO) elnöke, Cyril Ritchie, a Az Egyesült Nemzetekkel Konzultációs Kapcsolatban álló Nem Kormányzati Szervek Konferenciájának (CoNGO) vezető alelnöke.

Journalistenforum 2009

A november 9-én, az ENSZ Információs Irodájában, Bécsben "Az atomkísérletek megtiltása - az előremutató út." címmel tartott újságírói fórumon készült pillanatfelvételek. A fél napos eseményen több mint 30 médiaorgánum képviselői jelentek meg Bukarestből, Budapestről, Pozsonyból, Bécsből és Varsóból. A találkozón beszédet mondott Lucien Scotti, Franciaországnak az ENSZ Bécsi központjához kirendelt állandó missziójának tanácsadója, aki a CTBT (Átfogó Atomcsend-szerződés) életbe lépésének koordinátoraként nyilatkozott. Beszédet mondott továbbá Glyn Davies, az Egyesült Államok ENSZ-hez akkreditált nagykövete, Annika Thunborg, a CTBTO szóvivője, Tarik Rauf, az IAEA (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség) Felülvizsgálati és Biztonságpolitikai Koordinációjának vezetője. Maher Nasser, az Információs Iroda vezetője elnökölt a fórumon és irányította a vitát. Megnyitójában kiemelte, hogy a leszerelés elsődleges fontosságú Ban Ki Mun, az ENSZ Főtitkára számára, és kiemelt szerepet játszik a Főtitkár öt pontos, az atomfegyverektől mentes világ létrehozására tett javaslataiban .

Előadás az ENSZ napja alkalmából a szlovákiai Besztercebánya egyetemének Politikatudományokkal és Nemzetközi Kapcsolatokkal foglalkozó karán 2009. november 5-én.

Előadás az ENSZ napja alkalmából a szlovákiai Besztercebánya egyetemének Politikatudományokkal és Nemzetközi Kapcsolatokkal foglalkozó karán 2009. november 5-én. Balról jobbra: PhDr. Adriana Mikulčíková, PhD., Chair of Academic Senate, Jana Honschova, UNIS Vienna Consultant in Slovakia, Sonja Wintersberger, Deputy to the Director, UNIS Vienna, Professor PhDr. Ján Koper, PhD., Vice-Dean for Study

Szlovén ENSZ Társaság

A Szlovén ENSZ Társaság, az ENSZ Bécsi Információs Irodájának közreműködésével idén, október 26-án is megtartotta hagyományos, évenkénti ünnepségét az ENSZ napja alkalmából. Az ünnepségre a Ljubljanai Egyetemen került sor. A társadalomtudományi kar professzora, Dr. Zlatko Šabic vitaindító beszéde után, szlovén egyetemi hallgatók díjakat kaptak az ENSZ-szel kapcsolatos témákban az elmúlt évben írt legjobb diplomamunkákért, mester- és doktori képzésben készített disszertációkért. Az ünnepség klasszikus zenei előadással és fogadással zárult.
További információk: http://www.unaslovenia.org

ENSZ tananyagok kibocsátása Ausztriában

ENSZ tananyagok kibocsátása Ausztriában

2009. október 20-án az osztrák Oktatási Miniszter Asszony, Claudia Schmied, az osztrák Európai és Nemzetközi ügyek Minisztere, Michael Spindelegger valamint az ENSZ Információs Irodájának igazgatója, Maher Nasser kibocsátotta a Together Strong - Die Vereinten Nationen (Együtt erősek - az Egyesült Nemzetek) című tananyagot a bécsi Rahlgasse Gimnáziumban.

30th anniversary of the Vienna International Centre UN - Secretary-General Ban Ki-moon

A Bécsi Nemzetközi Központ fennállásának 30. évfordulója alkalmából:

Az ENSZ Főtitkára, Ban Ki Mun elmondta: "a Bécsi Nemzetközi Központ nem csak az idő múlásának tanúja, hanem a világűrtől kezdve az emberi szívekig mindenben jelentős fejlődést hozott világunknak."

Hiroshima Memorial Event 2009

Megemlékezés Hirosima és Nagaszaki 1945. augusztusi pusztulásáról a Bécsi Nemzetközi Központban, 2009. augusztus 7-én

Felül: Norbert Scheed, Bécs 22-ik kerületének (Donaustadt) tanácsosa és Yuko Gulda, a Genbaku No Hi 8.8 kezdeményezője és társszervezője közösen útjára bocsátja a békét jelképező, a Bécsi Nemzetközi Központban lévő Emlékműnél szabadon engedett száz fehér galamb egyikét. Alul: Az ENSZ Bécsi Információs Irodájának igazgatója, Maher Nasser megkongatja a Béke Harangját.

A Chartagi felavatása

A Chartagi felavatása

Június 9-én, a Bécsi Nemzetközi Központban az Egyesült Nemzetek bécsi irodájának vezetője, Antonio Maria Costa (balra) jelenlétében, az Iráni Iszlám Köztársaság elnökhelyettese és egyben az Iráni Kulturális Örökségvédelmi Hivatal vezetője, Eszfandiar Masaei (jobbra) leleplezte az Irán által adományozott Chartagi emlékművet (a Tudósok Pavilonja). Antonio Maria Costa szavai szerint: "a Nap keletről nyugatra tartó útja, és déli zenitje által ihletett építmény egy kereszt alakját veszi magára. Láthatjuk, amint az építmény közepén elhelyezett edényben lévő vízben megcsillan a napsugár, amivel - úgymond - kifejezhetjük a fény sötétség fölötti győzelmét. Milyen kitűnően illik ez az ENSZ-hez, és mindahhoz, amit reprezentál."

Sajtóreggeli az ENSZ Bécsben székelő ügynökségei és más nemzetközi szervezetek szóvivőivel

Sajtóreggeli az ENSZ Bécsben székelő ügynökségei és más nemzetközi szervezetek szóvivőivel.

Bécsben, május 28-án, a Külföldi sajtóorgánumok találkozójának résztvevői balról jobbra: Ayhan Evrensel (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA), Annika Thunborg (Átfogó Atomcsend Szerződés Szervezete Előkészítő Bizottság (CTBTO)), Maher Nasser (ENSZ, Információs Iroda (UNIS)) Bécs, George Assaf (ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezete (UNIDO)), Walter Kemp (Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatal (UNODC)), Martin Nesirky (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OSCE)).

Besuch des malischen Präsidenten, Amadou Toumani Touré,

Amadou Toumani Touré, Mali Elnökének látogatása a Bécsi Nemzetközi Központban, 2009. május 26-án

Concordia díj

Az ENSZ Információs Irodájának vezetője, Maher Nasser felolvassa az ENSZ főtitkárának üzenetét, a Sajtószabadság Nemzetközi Napján rendezett ünnepségen, a 2008-as Concordia Díj átadásán, a bécsi Presseclub Concordiában, május 5.-én.

 

Az UNIS vezetője, Maher Nasser tegnap Bécs városának, a Vienna School és a Vienna International School képviselőinek, valamint a diplomáciai élet és a nemzetközi közösség reprezentánsainak jelenlétében megindította a "Talespin" "Anyanyelv és kulturális identitás" programot, 2009 április 22.-én, egy a Leopold múzeumban tartott színes kulturális rendezvényen. A Talespin együttes és a Bécsi Gyermekkórus közös produkciója, egy élőzenével és multimédia bemutatóval fűszerezett Ali Baba és a negyven rabló előadás szolgált a kulturális különbözőség és hasonlóság témájának megünneplésére.

Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának 18. ülésszaka

A Bécsi Nemzetközi Központban április 16.-án megtartott sajtótájékoztatón Antonio Maria Costa, az UNODC főigazgatója elmondta: szükség lenne egy a számítógépes bűnözés elleni széleskörű szabályzatra, ami egyaránt célul tűzi maga elé a társadalom, a vagyon és az internet szabad használatának védelmét.

Hamid Ghodse professzor, a Nemzetközi Kábítószer Ellenőrzési Szervezet (INCB) elnöke - a szervezet bécsi Nemzetközi Központjában március 17.-én - közreadta azt az útmutatót, ami a kormányokat tájékoztatja a nemzetközi ellenőrzés alatt álló anyagok törvénytelen internetes terjesztésének megelőzéséről.

Antonio Maria Costa, az ENSZ kábítószerekkel és bűnözésselfoglalkozó osztályának ügyvezetője (balra) a március 11.-én, Bécsben, az ENSZInformációs Irodájának elnöke, Maher Nasser (jobbra) irányítása mellett, aNarkotikumokkal Foglalkozó Bizottság 52. magas szintű ülése során megrendezettsajtókonferencián elmondta: "A drogok elleni harc a városokban fog eldőlni."A konferencián jelen volt Mexikó főügyésze, Eduardo Tomas Medina-Mora Icaza (középen) is.

A Nemzetközi Kábítószer-ellenőrző Szerv (INCB) 2008-as éves jelentésében megemlékezett a nemzetközi kábítószer-ellenőrzési rendszer fennállásának száz éves évfordulójáról. A rendszert alkotó három megegyezést az ENSZ tagállamainak több mint 95%-a ratifikálta, s így ezek a Föld lakosságának 99%-ára vonatkoznak. Ez, ahogy azt február 19.-én, az éves jelentés nyilvánosságra hozatalakor Hamid Ghodse professzor, az INCB elnöke (jobbra), az eseményen elnöklő Maher Nasser (az UNIS elnöke, balra) jelenlétében elmondta: "Komoly teljesítmény az ENSZ részéről". Tovább ...

A Bécsi ENSZ Központ és az állandó képviseletek munkatársai saját nyelvükön - afrikaanstól az üzbégig - olvasták fel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának mind a 30 cikkelyét, hogy így emlékezzenek meg az emberi jogok napjáról. Az ünnepségen a zenei aláfestést az Első Osztrák Női Kamarazenekar biztosította.

Az ENSZ Bécsi Információs Szolgálatának igazgatója, Maher NASSER (a képen balról a negyedik), és Dr. Heinz FISCHER (középen),
osztrák államfő, helyi és regionális politikusok, valamint a művész, Oskar STOCKER (balró a harmadik) körében leleplezik a monumentális FACING NATIONS elnevezésű "emberpanorámát" Graz városában, hogy így emlékezzenek meg az emberi jogok napjáról.

Nemzetközi médiaszeminárium a közel-keleti béke helyzetéröl. Bécs, Ausztria, 2008. december 2-3
Kiyo Akasaka, kommunikációért és tájékoztatásért felelös fötitkár-helyettes megnyitja a szemináriumot.

Almutawakel Taha palesztin külügyminiszter-helyettes (jobbra) kezet fog Eli Dayan (jobbról a harmadik) volt izraeli külügyminiszter-helyettessel.

AIDS Világnap, 2008. december 1.
A Bécsi Nemzetközi Központ előtti Memorial Plazan eresztették el a diákok léggömbjeiket saját üzeneteikkel. Így adtak hangot a felhívásnak, miszerint "továbbra is nagyon fontos, hogy az AIDS-el kapcsolatban megtartsuk kezdeményező szerepünket, megkönnyítsük a döntésekben való részvételt és valós eredményeket érjünk el."

A palesztin néppel való szolidaritás nemzetközi napja
Antonio Maria Costa (a képen balra), az ENSZ Bécsi Hivatalának főigazgatója a megemlékezés során felolvasta az ENSZ-főtitkár üzenetét a nemzetközi nap alkalmából. A megemlékezésen Őexcellenciája Norma Goicochea Estenoz asszony (jobbra), Kuba állandó képviselője az ENSZ Bécsi Hivatala mellet, és a Palesztin Nép Elidegeníthetetlen Jogainak Gyakorlásával foglalkozó Bizottság képviselője elnökölt.

Russel Schweikart (jobbról a második), űrhajós, és az aszteroidák által okozott veszélyek enyhítésére létrehozott nemzetközi fórum elnöke (IPATM) november 25-én mutatta be a sajtó képviselőinek az "Asteroid Threats: A Call for Global Response" című jelentést a Bécsi Nemzetközi Központban. A panel további résztvevői (balról jobbra haladva): Richard Crowther, az ENSZ Világűrbizottság Tudományos és Technikai Albizottságának földközeli objektumokkal foglalkozó munkacsoportjának elnöke, Dorin Prunariu, űrhajós, a Román Űrügynökség Tanácsának elnöke, valamint Walter Lichem az IPATIM tagja.

Megállapodás a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémia létrehozásáról
Az INTERPOL főtitkára, Ronald K. Noble (balra) és az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) ügyvezető igazgatója, Antonio Maria Costa (jobbra) 2008. október 13-án a Bécsi Nemzetközi Központban írta alá azt a megállapodást, amely értelmében a Bécs közeli Laxenburgban hozzák majd létre a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiát. Tovább…

Csillogó szemek a "világűr nemzetközi hete" alkalmából a Bécsi Nemzetközi Központban
Az idei "világűr nemzetközi hete" (október 4-10) alkalmából bécsi diákok október 9-én kipróbálhatták, hogyan lehet a "Dignity Rovert" (azaz a Mars autót) vezetni, milyen érzés űrruhát viselni és meghallgathattak egy multimédia előadást is a Mars felfedezéséről és az AustroMars expedícióról. Tovább…

Az "Összefogás a békéért Bécsben" elnevezésű diákfórum keretében
a nemzetközi békenap alkalmából (szeptember 21.) Délkelet-Európa fővárosaiból érkező fiatalok szólaltatják meg a béke harangját szeptember 22-én a Bécsi Nemzetközi Központban és részt vesznek a MODUL Egyetem művészeti projektjében szeptember 23-án. Bővebben....

A Millenniumi Fejlesztési Célokról szóló 2008. évi jelentés bemutatója
A panel résztvevői: Hans Winkler, államtitkár, Európai és Nemzetközi Ügyek Szövetségi Minisztériuma; Maher Nasser, az ENSZ Bécsi Információs Szolgálatának igazgatója; Ulrike Schelander, a Care Ausztria igazgatója, Andrey Ivanov, az ENSZ Fejlesztési Programjának pozsonyi megbízott vezetője
Ha többet szeretne tudni a Millenniumi Fejlesztési Célokról szóló 2008. évi jelentésről

A Bécsi Nemzetközi Központ látogatói békeüzeneteiket fogalmazzák a szeptember 21-i nemzetközi békenap alkalmából. Az üzeneteket az ENSZ Bécsi Hivatalának központi épületében szeptember 8. és 19. között gyűjtjük és állítjuk ki. A békeüzeneteket azután 2008. szeptember 22-én az ENSZ Közgyűlésén mutatják be a világ vezetőinek.
Az alábbi linken keresztül foglalhatnak a Bécsi Nemzetközi Központban idegenvezetéssel egybekötött látogatásokat.

Ünnepi megemlékezés a Hirosimára és Nagaszakira 1945 augusztusában ledobott atombomba által okozott pusztításról a Bécsi Nemzetközi Központban. Klaus Renolder, az Atomháborúk Elkerülését Szorgalmazó Orvosok Nemzetközi Szervezetének tagja megkongatja a békeharangot, és Kazuko Kurosaki művészi előadása.

Shana Dale, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatalának (NASA) igazgatóhelyettese látogatást tett a Bécsi Nemzetközi Központban június 13-án, az ENSZ Világűrbizottsága (COPOUS) 51. ülésének alkalmából.

"Állj ellen a szokásnak: az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé" mottó alatt, a bécsi székhelyű szervezetek (VBOs) piac-szerű hangulatban ünnepelték a Környezetvédelmi Világnapot. A személyzet tagjainak és a vendégeknek lehetőségük nyílt nulla károsanyag kibocsájtású járművek tesztvezetésére, és információt kaptak az újrahasznosításról, valamint arról, hogyan csökkenthetik ökológiai lábnyomukat. Franz Baumann, a bécsi ENSZ Iroda (UNOV) helyettes főtitkára az összes bécsi székhelyű szervezet nevében beszélve felvázolt néhány környezetbarát kezdeményezést, melyek már működnek a Bécsi Nemzetközi Központban (VIC), és felhívta a személyzet tagjait, hogy nemzetközi köztisztviselőként mutassanak jó példát a környezetbarátság terén.

A "Business Friends of the Danube" bemutatása június 2-án
A "Business Friends of the Danube"programmal a Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) egy olyan ambiciózus projektbe kezdett, hogy minden résztvevő fél, és különösen a Duna folyó számára, előnyös szituációt kíván teremteni. A "Business Friends of the Danube tagjának lenni nem kizárólag pénzügyi felelősséget jelent. Ennél fontosabb, hogy a Tagok együttműködnek a kormányokkal, hogy hosszú távon megőrizzék a Duna folyó egyediségét és természeti kincseit," mondta Philip Weller, az ICPDR ügyvezető titkára. A panel tagjai: (balról) Walter Köhler, az ORF Universum című TV-sorozatának igazgatója; Josef Pröll, osztrák Környezetvédelmi Miniszter; Philip Weller, az ICPDR ügyvezető titkára; és Sir Michael Llewellyn-Smith, a Coca-Cola Hellenic igazgatótanácsának vezetője és a Társadalmi Felelősség Bizottság elnöke.

Az ENSZ Békefenntartás 60 éve
Lothar Mikulla, az ENSZ Információs Szolgálatának munkatársa felolvassa az ENSZ Főtitkárának az ENSZ békefenntartás 60 éves évfordulójára és az ENSZ Békefenntartók Nemzetközi napjára szóló üzenetét Hof am Leithaberge-ben (Alsó Ausztria) május 29-én. A Nemzetközi Nap alkalmából ünnepélyesen elbúcsúztatják az osztrák kontingenst, beleértve a horvátországi különítményt és a Golan Fennsíkon szolgáló ENSZ Csapatszétválasztási Megfigyelő Haderejét (UNDOF).

Panel-beszélgetés a Környezetvédelmi Világnaphoz (június 5) közeledve
A panel tagjai (balról jobbra): Stefan Schleicher (Wegener Zentrum, Graz Egyetem), Wolfgang Ruttenstorfer (az osztrák OMV olaj és gáz társaság vezérigazgatója), Helga Kromp-Kolb (Természeti Erõforrások és Alkalmazott Tudományok Egyeteme, Bécs), és Ernest Rudel ("Hohe Warte" Meteorológiai Központ), moderátor: Martin Kugler (középen) a "Die Presse" munkatársa. A résztvevők a klímaváltozás, az alternatív energiaforrások, a fenntarthatóság és a széndioxid-semlegesség témákat vitatják meg panel-beszélgetés formájában május 26-án a Bécsi Nemzetközi Központban.

Franz Baumann a bécsi ENSZ Iroda Főigazgatójaként május 20-án aláírta a bécsi Kínai Állandó ENSZ Misszió részvétkönyvét a 2008. május 12-én Szecsuánt sújtó földrengés áldozatainak emlékére.

UNIS (ENSZ Információs Szolgálat) Hallgatói Fórum
2008. május 9-én a bécsi ENSZ Információs Szolgálat volt a házigazdája a "Bécs-központú nemzetközi szervezetek központi szerepe a nem-civil társadalom ellen" című Hallgatói Fórumnak.
Balról jobbra: Christian Strohmann, az ENSZ Információs Szolgálat illetékes tisztviselője; Bojan Bertoncelj, Szlovénia állandó ENSZ képviseletének diplomáciai ügyvivője (Bécs); Martha Villa Godínez, információs tisztviselő; Prof. Anton Grizold és Prof. Bojko Bucar a ljubljanai Társadalomtudományi Karról, Szlovéniából.Csoportkép a szlovén hallgatókról a Bécsi Nemzetközi Központnál.

Felavatásra került az új konferencia épület ed
Április 25-én Ban Ki-moon (jobbra) ENSZ Főtitkár és Ursula Plassnik (balra), osztrák Külügyminiszter közösen felavatta a Bécsi Nemzetközi Központ új konferencia épületét (M épület). Ban úr kijelentette: "Az épület a világ minden tájáról érkező diplomaták számára központként is fog működni, hogy megtárgyalják világunk jövőjét."