Sporočila za javnost

  UNIS/INF/164
  11. september 2006

  Generalna Skupščina Združenih Narodov Bo Razpravljala O Migraciji: 14.-15. Septembra V New Yorku

  Dunaj, 11. september (Urad Združenih narodov za informiranje) -- "Šele začenjamo se učiti, kako lahko migracijo uporabimo v prid razvoju. Vsak od nas drži v roki del migracijske sestavljanke, vendar nihče nima celotne slike. Čas je, da jo začnemo sestavljati. Imamo edinstveno priložnost, da to naredimo s prepoznavanjem, ocenitvijo in delitvijo številnih poskusov z upravljanjem migracije, ki so trenutno v teku po svetu. In glede na to, da je migracija globalni pojav - ki se pojavlja ne samo med pari držav ali znotraj regij, ampak teče iz skoraj vsakega kotička sveta v vse ostale - zahteva našo skupno pozornost.

  Prepričan sem, da nam bo septembrski dialog na visoki ravni ostal v spominu kot trenutek, ko je sodelovanje o tem vprašanju doseglo novo raven."

  Generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan, junij 2006

  Letos Generalna skupščina Združenih narodov sklicuje dvodnevno razpravo o zadevah povezanih z migracijo, razvojem in sodelovanjem med vladami. Pred sestankom je Generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan izdal pomembno poročilo o migraciji in razvoju ter imenoval Petra Sutherlanda (predsednik družbe »British Petroleum« in nekdanji vodja Svetovne trgovinske organizacije) za svojega posebnega predstavnika o tem vprašanju.

  ***

  S prošnjami za intervju z visokim uradnikom Združenih narodov ali za regionalne podatke o migraciji in razvoju se obrnite na Oisiko Charabarti (na telefonski številki: 1-212-963-8264 ali elektronskem naslovu: chakrabarti@un.org ), ali na Tima Walla (na telefonski številki: 1-212-963-5851 ali elektronskem naslovu: wallt@un.org ) iz Oddelka Združenih narodov za javno informiranje, enota za razvoj.

  Za pridobitev medijske poverilnice za Dialog na visoki ravni Generalne skupščine o mednarodni migraciji in razvoju prosim pošljite faks s pooblastilnim pismom na številko: 1-212-963-4642 ter potrdite s klicem v Enoto Združenih narodov za medijske akreditacije na telefonsko številko: 1-212-963-7164.