Látogasson el az Egyesült Nemzetekhez

A Látogatói Szolgálat

A bécsi Egyesült Nemzetek meglátogatása egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy bepillantást nyerjenek a nemzetközi kormányközi szervezetek munkájába. Nálunk található számos terület világközpontja a nukleáris technológiától és leszereléstől kezdve a műholdakon át a nemzetközi szervezett bűnözés elleni fellépésig, csak hogy párat említsünk. Minden évben több nyelven beszélő, a világ minden tájáról érkező idegenvezetők 50 000 látogatót vezetnek körbe a Bécsi Nemzetközi Központban és bemutatják nekik a bécsi székhelyű ENSZ-szervezetek munkáját. Meglátogathatják legújabb kiállításainkat és hallhatnak a legújabb kihívásokról, amelyekkel az Egyesült Nemzetek nap mint nap találkozik, valamint láthatják a konferencia termeket, ahol minden történik.

Számos különböző idegenvezetést és tevékenységet ajánlunk mindenkinek attól függően, hogy mennyire ismerik az Egyesült Nemzeteket, valamint egyéni kívánságoknak megfelelően is biztosítunk idegenvezetést. Tartunk idegenvezetést iskoláknak, szervezett csoportoknak és egyéneknek is. A 6 és 13 éves kor közötti gyermekeket szívesen látjuk a Ferienspiel programunkban, míg a tanulók és a diákok az interaktív emberi jogi idegenvezetést vagy az általános idegenvezetést élvezhetik.

Idegenvezetőink a világ minden részéről érkeznek és képviselik az Egyesült Nemzetek nyelvi és földrajzi változatosságát. Beszélnek arabul, kínaiul, csehül, angolul, franciául, németül, olaszul, japánul, portugálul, oroszul, szlovákul, szlovénül és spanyolul. Az egyéni idegenvezetés angolul és németül áll rendelkezésre. Minden más idegenvezetés és előadás kérhető más nyelveken függően az idegenvezető elérhetőségétől.