Újságírók akkreditálása a Vienna International Center-ben

Az akkreditáció feltételei

A sajtó Bona fide küldöttjei (újságok, fényképezés, rádió, televízió, film) akkreditálást kaphatnak a Vienna International Center-ben, ami az összes konferenciához való hozzáférhetőséget a bécsi központban is tartalmazza.

A kérelmezőknek a továbbiakat szükséges felmutatni:

  • a sajtói iroda fejléces irata, melyben a főszerkesztő, vagy az irodavezető az újságíró megbízását alátámasztja. Az iratnak tartalmaznia kell az újságíró nevét, pozícióját, és a küldetés tartamát az ENSZ-nél.
  • Érvényben lévő újságírói igazolvány (országos/nemzetközi)
  • Független sajtói irodák esetén szükséges egy levél a programot sugárzó vállalattól
  • Újságírók esetén szükséges lehet két utolsó publikációjuk felmutatása
  • Fényképészeknek szükséges lehet az eredeti portfóliójukat felmutatni, a vállalat kreditjeivel
  • A sajtói okmányokat az ENSZ díjmentesen állítja ki.

A kérvényezö álltal kitöltendö az adatlap az akkreditálás kérvényezéséhez (Request for accreditation of media representatives to the Vienna International Centre).

Éves akkreditáció

Kérjük a kérvényezöket, hogy még a személyes megjelenésük elött sziveskedjenek egy idöpontot megbeszélni, a kellemetlenségek megelözéséért a VIC-be való belépéskor.

Az akkreditáció érvényes marad a naptári év végéig és a megújítása szükséges minden évben. Az ujságíró személyesen kérvényezi az akkreditáció meghosszabbítását. Ehhez sükséges, hogy felmutassa a sajtói iroda fejléces iratát, az újságírói igazolványt és szükséges lehet az ENSZ-el kapcsolatos témákról való rendszeres tudósítás bizonyítása. A biztonsági iroda (Security and Safety Service) elöírásai szerint, mely a belépési igazolványokat adja ki, szükséges az útlevél felmutatása.

Az UNIS felajánl egy termet sajtói munkára a Vienna International Centre-ber, a C03-as részlegen, a sajtótájékoztatói iroda mellett.

Elérhetöség:
Tel: (+43 1) 26060 3342
e-mail: press@unvienna.org